Працюємо по всій Україні
Пн—Птн 09:00—18:00Онлайн замовлення 24/7
Зворотний дзвінок

Як правильно вибрати ковдру

Комфортний і міцний сон залежить насамперед від ковдри. Тому вирішивши зайнятися покупкою цієї необхідної речі необхідно задуматися про її особливості вибору. Адже існує певна класифікація, за якою підбирають потрібний варіант. Розрізняють: дитячі, полуторні, двоспальні, євро та king size.

Залежно від розмірів вашого ліжка, можна вибрати відмінну ковдру в Україні недорого. Цей фактор варто враховувати, адже невідповідність може призвести до незручностей під час сну. До того ж, підбір ковдри здійснюється за сезонністю. Існують теплі і, навпаки, тонкі моделі, які використовуються в різні пори року. Розрізняють такі варіанти:
< ul>
  • дуже теплі;
  • зимові;
  • демісезонні;
  • літні;
  • 4 сезони.
  • < /ul>
    Вони відрізняються можливістю використання в різні пори року. Наприклад, літню ковдру купити краще в спеку року. Воно тонке, добре пропускає повітря і не ширяє.
    Зимове і особливо тепле виготовлені таким чином, що під ними неможливо замерзнути, навіть у дуже сильні морози. Другий варіант підійде для людей, які мають особливі потреби до теплоти.
    Універсальними вважаються демісезонні та моделі на 4 сезони. Їх можна використовувати в різні пори року, завдяки відмінним функціональним можливостям можна спати під ним цілий рік.

    Вибираємо наповнювач для ковдри


    Перед тим, як купити ковдру на ліжко, варто звернути увагу на деякі фактори. Насамперед, воно має бути гіпоалергенним та гігроскопічним. До того ж, матеріал, з якого виготовлена ​​ковдра, має не дратувати шкіру. Загалом обрана модель повинна мати достатню теплопровідність та добре пропускати повітря. Такий варіант відмінно підійде для повсякденного використання, приноситиме комфорт і затишок під час сну.

    Однак при виборі ковдри в Україні недорого, потрібно ознайомитися з можливими наповнювачами, серед яких пропонуються штучні та натуральні варіанти. Вони відрізняються вартістю та своїми властивостями.

    Розрізняють такі натуральні наповнювачі: пір'я-пухові, шовкові, вовняні та рослинне волокно. Серед штучних – холлофайбер, силікон, комфорель та синтепон.
    Багато хто воліє пір'я-пухову ковдру купити, так як такі моделі відрізняються особливими якостями. Вони дуже теплі та при цьому надзвичайно легкі. Розрізняють варіанти виконані з гагачого, качиного або гусячого пуху.

    Шовкова ковдра має унікальну структуру, завдяки якій можна підібрати варіант, який відмінно підходить саме для вас. Вони добре пропускають повітря, підлаштовуються під температуру тіла, створюючи сприятливий мікроклімат.

    Купити ковдру на ліжко з вовни можна для любителів натуральних і при цьому дуже теплих моделей. Вони мають відмінні антибактеріальні властивості, підтримують оптимальну температуру тіла і добре пропускають повітря. Розрізняють варіанти, виконані з шерсті овець, верблюда чи пані.

    Рослинні волокна часто використовують для виготовлення ковдри. Такі моделі підходять для людей, схильних до алергічних реакцій. Особливо виділяються варіанти із бамбукового волокна. Вони характеризуються відмінною повітропроникністю та гіпоалергенністю. До інших видів відносять ковдри з бавовняного та кукурудзяного волокна.
    Штучні наповнювачі дешевші. Можна вибрати купити ковдру в Україні недорого, виконане з одного з вищезгаданих варіантів. Однак штучні моделі не так добре пропускають повітря і недостатньо підтримують мікроклімат під час сну.

    Тому варто зважати на ці моменти при виборі оптимального варіанту для вас. Вирішивши купити ковдру на ліжко, ви зможете вибрати ту модель, яка створюватиме комфортні умови під час вашого сну.
    5 порад для здорового сну
    Килимки Сonfetti.
    Поштова скринька для приватного будинку.