Працюємо по всій Україні
Пн—Птн 09:00—18:00Онлайн замовлення 24/7
Зворотний дзвінок

Основні різновиди рушників

Якісний рушник є найважливішим елементом домашнього текстилю: навіть якщо у вас немає «святкової» лляної скатертини або дизайнерської постелі, особистий рушник має бути у кожного члена сім'ї. Сьогодні купити рушник не складає особливих труднощів: на ринку представлені десятки різновидів текстильних виробів на будь-який «смак і колір». Практично в кожній квартирі або будинку рушників як мінімум кілька видів, розмірів і кольорів. Вони можуть бути виготовлені з різних матеріалів, проте головна вимога до них залишаються незмінними: швидке та легке вбирання вологи з подальшим швидким висиханням.
Як підібрати рушник, і за якими критеріями розрізняються ці вироби? Не секрет, що існує безліч різновидів подібних аксесуарів, серед яких кухонні, лазневі та інші види рушників. Крім того, матеріал виготовлення може бути різним – те, що буде доречним на кухні, навряд чи буде зручно використовувати при відвідуванні ванної кімнати, наприклад.
Матеріал виготовлення
За матеріалом виготовлення рушники можуть бути наступних різновидів:
· Бавовняні.
За своєю текстурою схожі на «вафельні» рушники, найчастіше використовуються як кухонні. Рушники з бавовни характеризуються помірно-середнім поглинанням вологи. Це традиційний "лазневий" аксесуар, який із задоволенням використовується і дорослими, і дітьми. Матеріал виготовлення – бавовняні нитки у вигляді петель, що щільно прилягають одна до одної. Махрові рушники відрізняються максимальним вологопоглинанням, вони дуже приємні на дотик і легкі у догляді. матеріалу. Відрізняються середнім показником вологопоглинання.
· Жакардові.
Подібні аксесуари відрізняються наявністю петель різної довжини. Нитка матеріалу використовується подвійна. Різниця у висоті петель дозволяє формувати різноманітні візерунки, написи та малюнки.
· Бамбукові.
Мають дуже м'яку структуру, відрізняються наявністю гігроскопічного ефекту. Один з небагатьох різновидів рушників, рекомендований для активного використання в жарку пору року, на пляжах, на природі. Правильний підбір матеріалу виготовлення рушника - запорука довговічного використання. Пам'ятайте, що ці аксесуари для дому вимагають певного догляду та своєчасного очищення для вашого комфорту.
Як вибрати ковдру.
Правильне рушник: як вибрати і де використовувати?
Постільна білизна купити в інтернет магазині