Працюємо по всій Україні
Пн—Птн 09:00—18:00Онлайн замовлення 24/7
Зворотний дзвінок

Як часто прати постільну білизну?

Як часто прати постільну білизну?
Подвійний або полуторний комплект, що використовується однією людиною, стає брудним повільнішим, ніж набір, у якого два користувачі одночасно. Так, при самостійному використанні текстильного гарнітура можна здійснювати його заміну через півтора-два тижні, а при спільному – раз на тиждень. Але при цьому є інші фактори, які можуть вплинути на необхідність частої зміни постільної білизни. Які - про це ви дізнаєтеся з нашої статті. Стан ліжка в різну пору року Частота зміни білизни безпосередньо залежить і від пори року. Взимку під час сну виділяється менше поту, тому білизна стає несвіжою трохи повільніше, ніж улітку. У теплі місяці чистоті спального часу потрібно приділяти більше уваги, змінюючи його частіше, ніж узимку.
Навесні та влітку вікно часто залишається відкритим на весь день, тому в спальні виявляється багато пилу. Осідаючи на постільну білизну, вона закріплюється на волокнах, а після сну і зовсім перетворюється на застарілий бруд. Вихід є: якщо жарко, і відчуваєте, що простирадло вже не таке свіже, як раніше, можна замінювати його випраним 1-2 рази на тиждень.
Як чистота ліжка впливає на здоров'я?
Скопившийся на постільній білизні пил небезпечний, оскільки містить: Віруси.
· Спори.
· Бактерії.
При постійному контакті з цими шкідливими мікроорганізмами можна захворіти або отримати алергію. Ви не хочете погіршити захисні функції імунітету? Тоді потрібно вчасно міняти постільну білизну.
Омертвілі клітини шкіри людини – ласощі для постільного кліща. Ви не бачите його, але його улюбленим місцем проживання є подушка. Продукти життєдіяльності такого кліща - потужний алерген, тому особливо відповідально до зміни постільних речей варто підійти людям з чутливою шкірою, схильним до різних дерматологічних захворювань. У такому разі міняти постільне доведеться раз на 2-3 дні, а наволочки – і зовсім щодня.
Під час інфекційного захворювання або при підвищеній температурі важлива часта і ретельне прання із застосуванням води високої температури. Після одужання обов'язково потрібно застелити свіжу постільну.
Чи важливий режим прання?
Бути впевненим у чистоті та безпеці білизни допоможе прання при температурі води вище 60 градусів. Сушити вироби, якщо це можливо, краще на сонці або гарячим повітрям у пральній машині. Так ви усунете бактерій та віруси з волокон тканини.
Mariposa.
Під яким пледом спатиме затишніше?
Постільна білизна: правила вибору та характеристики