Працюємо по всій Україні
Пн—Птн 09:00—18:00Онлайн замовлення 24/7
Зворотний дзвінок

5 порад для здорового сну

5 порад для здорового сну
Умови, в яких ви відпочиваєте вночі – обстановка, м'якість постільної білизни, саме спальне місце – все це позначається на якості сну. Ми підкажемо, як зробити сон міцним і допоможемо відновити сили, витрачені протягом дня.
Корисні рекомендації
Не висипаєтеся? Приходьте на роботу, але вже почуваєтеся стомленим? Ймовірно, проблема полягає в тому, як ви готуєтеся до сну, або ж на вас впливає загальна атмосфера в будинку. Якщо хочете відчувати заряд бадьорості, прислухайтеся до наступної поради щодо покращення якості сну:
1. Купіть якісне ліжко та зручний матрац.
Якщо у вашому ліжку регулярно провалюються ламелі, а ви звикаєте спати у незручному положенні, то шкодіть не лише сну, а й здоров'ю загалом. Ліжко не повинно рипіти, як і матрац. Він повинен бути в міру жорстким, що пропускає повітря. Якщо лежачи на своєму матраці ви відчуваєте дискомфорт, настав час змінити його.
2. Розслаблююча подушка.
Найкраща подушка – це та, яка набуває анатомічної форми. Подушка із запам'ятовуючим шаром – цікавий вибір, оскільки вона може повторювати контури голови та шиї, не створюючи незручності хребцям. Якщо немає можливості виспатися, а на ранок після сну ви відчуваєте біль у шиї, настав час придбати нову подушку.
3. Легка і при цьому тепла ковдра.
Чим важча ковдра, тим складніше дихати. Тільки пригадайте, як непросто спиться під ковдрою з верблюжої шерсті. Сьогодні ці вироби виготовляються з витончених матеріалів, здатних відмінно стримувати тепло: бамбука, бавовни, а також синтетичних матеріалів – акрилу, холлофайберу, вітасану, медісана.
4. Зробіть затишну кімнату.
На ваш настрій може впливати колір стін і навіть шум за вікном, а, значить, знадобиться перефарбувати стіни або змінити шпалери, а також замінити звичайний склопакет на звукоізолюючий. Щільні жалюзі або гардини допоможуть позбавити кімнату надмірного природного освітлення і не дозволять сонячному світлу будити вас раніше часу. Штучне освітлення має бути м'яким, що сприяє створенню атмосфери спокою. Намагайтеся підтримувати оптимальний температурний режим.
5. Не залишайте увімкненим телевізор або комп'ютер.
Краще, щоб цих приладів взагалі не було в спальні. Справа в тому, що світло, що випромінюється екраном, пригнічує вироблення мелатоніну - гормону сну - що і призводить до відчуття нестачі відпочинку. Єдиний спосіб належним чином висипатися - дотримуватися цих нескладних правил!
Постільна білизна.
Основні різновиди рушників
Valtery.